Author Topic: 2011/10/12 - Blockland Launcher r1361  (Read 44564 times)

Badspot

  • Administrator
Hello, I'm experiencing problems with v20, it opens the launcher and this happens:
http://i.imgur.com/mg10L.png
and here's the launcher.log

I'm on Windows XP. Please help me.
I got the launcher r1352, but it doesn't make a difference.

Do you have a cache.db file in your \My Documents\Blockland folder?  Can you create files or folders manually in \My Documents\Blockland?

Do you have a cache.db file in your \My Documents\Blockland folder?  Can you create files or folders manually in \My Documents\Blockland?
No, I don't have the cache.db.
Um yeah, I am able to create folders on it..

Badspot

  • Administrator
No, I don't have the cache.db.
Um yeah, I am able to create folders on it..

Ok, I was able to duplicate the problem.  The problem is that sqlite can't open a file with a "ú" in in the path. 

Ok, I was able to duplicate the problem.  The problem is that sqlite can't open a file with a "ú" in in the path. 
oh christ! The name of the user is Júnior..

oh christ! The name of the user is Júnior..
There was really no need to block the name in the first place, besides the file path in the dialog box is right in the console log.

Well, thanks alot Badspot, my problem is fixed! :D

Ok, Im getting an SQL error now whenever I try. It doesn't even get to writing the launcher.log
It says that it could not write to cache database. Please ensure that K:/Blockland/New_Folder is writable.
or something like that.

Uhhh I Get The same Error As You Btw.

Badspot

  • Administrator
r1361 addresses quote handling on the -profilePath argument, high-ascii characters in the cache.db path, improved handling of a bad cache.db file, and slightly improved error messages.  Try it and post your results.  If you are having a problem, please post your launcher.log file.

Windows:
http://Blockland.us/files/Blockland_Setup_r1361.exe

Macintosh:
http://Blockland.us/files/Blockland_OSX_r1361.dmg
http://Blockland.us/files/Blockland_OSX_r1361.zip


Every time I replace the UI images with new ones and start the game, it resets them back to default!

User was banned for this post
What we SPooK banned for?
I don't object to the ban, I'm just curious.

For being stupid, since that is half the purpose of the new launcher; to prevent modifications of the game base.

Or at least that's why I think he was banned.

Please make modifications using the add on system. Also, please try the new launcher (r1361) and report if it works or if you have problems.

For being stupid, since that is half the purpose of the new launcher; to prevent modifications of the game base.

Or at least that's why I think he was banned.
Badspot already said, that he will add a feature that will allow you to replace the GUI. And that User(SPooK) didn't read anything. It was told more than 200 time's.

Also, ontopic: Badspot it seems to work alright now.

Thank you Badspot, the game works like a charm now. Looks like the "á" in my User folder has been causing me the problems all the time.

Somewhat off: as a next update, can you fix compatibility with different keyboard layouts, as the 0 on my keyboard is located where the tilde is on the English keyboards and thus my 0 always brings up the console, even while typing in chat.

Thank you Badspot, the game works like a charm now. Looks like the "á" in my User folder has been causing me the problems all the time.

Somewhat off: as a next update, can you fix compatibility with different keyboard layouts, as the 0 on my keyboard is located where the tilde is on the English keyboards and thus my 0 always brings up the console, even while typing in chat.
Another thing, many laptops are delivered with a built-in IR receiver, so for me, for one, the "fix" for some keys Just Doesn't Work (TM).

The new version works just fine now, thanks a lot!